De transformator stuurt de verlichting aan en moet voldoende vermogen hebben. Dit is eenvoudig te bepalen door het vermogen (watt) van alle armaturen in je lichtplan bij elkaar op te tellen. Ga je zelf in-lite aanleggen bekijk dan ook de instructie video’s in ons Learning Center.

Tips transformator installeren

  • Voor een optimale lichtopbrengst belast je de transformator met maximaal 90% van de totale capaciteit. Het beste belast je een transformator van 56 watt met maximaal 50 watt aan armaturen.
  • Bevestig de transformator op een muur, wand of paal. Plaats deze niet vlakbij een sproei installatie of liggend in een border.
  • Sluit de kabel altijd met kabelschoenen aan op de transformator (standaard bij alle transformatoren bijgeleverd). Doe je dit niet dan kan de transformator te warm worden waardoor mogelijk schade ontstaat.

Transformator kabel aansluiten

Transformator

  • Plaats de lichtsensor nooit op een plaats waar deze beïnvloed kan worden door kunstmatig licht, zoals autolampen, straatverlichting of tuinverlichting.
  • Stel de transformator bij voorkeur in op het gewenste aantal branduren (timer) in combinatie met de lichtsensor. Vanaf zonsondergang brandt de verlichting dan alleen het aantal ingestelde uren; dit bespaart energie.