In-lite verlichting aansluiten op de laagspanningskabel doe je met behulp van de in-lite Easy-Lock en mini-connector. Volg bij het aansluiten van onze armaturen altijd de instructies in de handleiding en houd je aan onderstaande installatie do’s en dont’s.

Ga je zelf in-lite aanleggen bekijk dan ook de instructie video’s in ons Learning Center.

Tips tuinverlichting aanleggen

  • Test in-lite verlichting altijd voordat je het verwerkt.
  • Klem bij het aansluiten van de Easy-Lock het juiste kabelgootje boven op de hoofdkabel. Er zijn twee kabelgootjes. Het gootje met de smalste uitsparing is geschikt voor de 14/2 en 10/2 hoofdkabel. Wordt er gebruik gemaakt van de oude (dikke) 10/2 kabel, gebruik dan het gootje met de brede uitsparing.
  • Zorg ervoor dat je later, mocht dat nodig zijn, nog gemakkelijk bij de Easy-Lock kunt. Bij te integreren in-lite verlichting leg je de Easy-Lock liefst direct onder het gat in het zandbed.
  • Houd voldoende lengte op de kabel van het armatuur. Er zijn speciale verlengkabels in 1 en 3 meter verkrijgbaar. Deze zijn eenvoudig aan te brengen tussen de mini-connector van het armatuur en de mini-connector van de Easy-Lock.
  • Gebruik voor een te integreren armatuur een schone kunststofhamer of een slagplaat. Zo voorkom je beschadigingen.
LET OP! Bij de constructie van in-lite armaturen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de extreme omstandigheden in de tuin. Verlichting blijft echter een technisch product; elektronica in LED armaturen kan gevoelig zijn voor storingen; een onjuiste verwerking van een armatuur kan leiden tot defecten.

Armaturen aansluiten

Armatuur plaatsenArmatuur folie verwijderen
  • Zorg voor een gat in de juiste maat. Onze dealers hebben hiervoor speciaal gereedschap. Snijd nooit alle ribbels van een armatuur af. Als dat nodig is, is het gat echt te klein en komt er teveel druk op het armatuur te staan.
  • Sla een armatuur nooit in een scheef geboord gat, dit leidt vrijwel zeker tot problemen.
  • Verwijder de beschermfolie van een armatuur direct na installatie. Door weersinvloeden kan deze later lastiger te verwijderen zijn.
  • in-lite verlichting kun je alleen aansluiten op 230 volt als uitdrukkelijk in de handleiding van het product of op de website is aangegeven dat dit kan.

Combineer in-lite verlichting nooit met kabels of transformatoren van andere producenten; vooral LED elektronica is gevoelig voor storingen of schommelingen in het systeem.