Hoe leg je keramische tegels?

 

 1. Zorg voor een zandbed van 20 cm
  Voordat je gaat starten met het aanbrengen van een waterdoorlatende onderlaag, moet je eerst een zandbed aanbrengen van ± 20cm dik.zandbed leggen
 2. Aanmaken van de drainagemortel
  Als het zandbed ligt, starten we met het aanmaken van de drainagemortel. Deze wordt samengesteld uit fijn 2-6mm split met stabilisatiemortel en bindmiddel.
  Het recept is als volgt: 5 delen split en 1 deel mortel/bindmiddel. Laat het mengsel goed draaien zodat zich een homogene samenstelling kan vormen.drainagemortel
 3. Aanbrengen van de drainagemortel
  Breng over het volledige oppervalk waar de keramische tegels komen te liggen de drainagemortel aan met een dikte van 5-7 cm. Laat het oppervlak daarbij aflopen naar de gewenste zijde. Houd rekening met een afschot van minimaal 1 cm per 1 meter.
  Je kunt allleen keramische tegels lijmen op de drainagemortel als deze nog niet is uitgehard.
  drainagemortel
 4. Lijmen en plakken van de keramische tegels
  Gebruik een lijmkam om een flexibele hechtmortel aan de onderkant van de keramische tegels aan te brengen. Klop ze lichtjes in op de drainagemortel. Denk eraan dat u de tegels alleen kunt verlijmen op een drainagemortel die niet is uitgehard. Breng daarom niet teveel drainagemortel aan.
 5. Invoegen van de keramische tegels
  Na het verlijmen van de keramische tegels is het tijd voor het invoegen. Wij gebruiken hier een waterdoorlatend voegmiddel voor. Het gemakkelijkst is om het voegmiddel met een trekker te verwerken. Het voegmiddel loopt zo de voegen in.  Daarna kunnen de voegen worden afgewerkt met een voegspons en kunt u beginnen met schoonmaken.

lijmen